ООН: дії коаліції на чолі з Саудівською Аравією призводять до загибелі десятків мирних жителів

25 СЕРПНЯ 2018 14:01

22 дитини і чотири жінки загинули у Ємені в результаті авіанальоту. Вони намагалися втекти з Дурайхімі - округу в провінції Ходейда. За останні два тижні це вже другий випадок, коли дії коаліції на чолі з Саудівською Аравією призводять до загибелі десятків мирних жителів.

У четвер же в результаті ще одного нальоту на Дурайхімі загинули ще четверо дітей. Про це повідомив Координатор гуманітарної допомоги ООН і заступник Генсека Марк Локок. Він нагадав про нещодавню заяву Генерального секретаря, в якому глава ООН засудив напади на цивільне населення і закликав забезпечити незалежне розслідування недавніх випадків.

«Я також украй стурбований тим, що авіанальоти відбуваються в безпосередній близькості від об'єктів цивільної інфраструктури, в тому числі медичних установ, а також об'єктів системи водопостачання та санітарії», - підкреслив Локок.

За його словами, ООН і партнери «роблять все можливе, щоб надати допомогу людям». «Це вкрай важливо в умовах масштабного гуманітарного кризи, що розгортається в Ємені», - зазначив заступник Генсека ООН.

Він нагадав про необхідність поважати принципи міжнародного гуманітарного права, а також закликав сторони конфлікту в Ємені і тих, хто має вплив на них, робити все можливе для захисту мирного населення.

В даний час в Ємені здійснюють найбільшу гуманітарну операцію в світі. 75 відсотків населення цієї країни потребує підтримки. Тільки з початку 2018 року ООН та партнери надали допомогу восьми мільйонам жителів Ємену. З серпня 2014 року в Ємені не припиняється протистояння між владою країни, які підтримує Саудівська Аравія, і шиїтськими повстанцями з числа хуситів, які намагалися захопити владу.

Світ, 25.08.2018 14:01