Фото: Суспільне

Оргкомітет "Євробачення" змінив правила проведення конкурсу: усі деталі

Організаційний комітет міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" оголосив про нововведення. Вони торкнулись порядку виступів країн-засновників та тогорічної переможниці, а також правил голосування у суперфіналі.

Про це повідомляє "Суспільне".

Згідно з нововведеннями, п’ятеро учасників від країн-засновниць (Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Іспанія), а також представник країни, що перемогла минулого року (нині Швеція), будуть, як й інші конкурсанти, виступати у півфіналах. Учасники від цих країн не змагатимуться за вихід у суперфінал, куди так само проходять автоматом. Проте глядачі тепер зможуть раніше оцінити виступи наживо.

Стосовно голосування, то відтепер у суперфіналі голосувати за фаворита можна одразу після першого виступу. Тобто не чекаючи завершення концертної частини вечора. Також внесли зміни до правил голосування для решти країн, які не беруть участь у "Євробаченні". Вони зможуть голосувати відразу після завершення генеральної репетиції суперфіналу. Таким чином у них буде для цього майже доба.

Нагадаємо, що раніше в Україні прокотилась хвиля обурення, стосовно грошей, які виділили на нацвідбір на "Євробачення-2024"Організація національного відбору обійшлася державному бюджету України в майже 11 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 12.03.2024 12:07