Фото: НАЗК

Отримав "у подарунок" оренду елітної квартири та будинку: екс-заступнику голови Нацполіції виписали протокол від НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало протокол про адміністративні правопорушення стосовно екс-заступника голови Національної поліції України. Він отримував від знайомих подарунки у вигляді оренди житла за цінами, нижчими від мінімальної ринкової їхньої вартості. 

Про це повідомила прес-служба НАЗК.

За даними агенства, він отримував від знайомих подарунки у вигляді оренди житла за цінами, нижчими від мінімальної ринкової їхньої вартості. Ці факти виявило НАЗК, перевіряючи інформацію, оприлюднену в журналістському розслідуванні Bihus info. Згідно з наведеними даними йдеться про Дмитра Тишлека.

Так, службовець безоплатно користувався столичною квартирою на Печерську площею понад 140 квадратних метрів за ціною, що нижча від мінімальної ринкової вартості оренди житла у Києві. Загалом впродовж усього терміну користування квартирою він отримав від орендодавця подарунок (зберігав власні кошти) за несплату мінімальної ринкової вартості оренди квартири на суму 617 тисяч гривень, чим порушив обмеження, передбачені законодавством.

До того ж агенство встановило, що посадовець отримував від знайомої подарунок у вигляді оренди житлового будинку в Київській області площею понад 320 квадратні метри. Тобто він щомісяця приймав подарунки від орендодавця. А саме — проживав у житловому будинку безкоштовно, в той час, як мінімальна ринкова оренда такого будинку становить 75 тисяч гривень на місяць. Загалом посадовець не доплатив за оренду будинку 225 тисяч гривень, чим також порушив обмеження, визначені законодавством.

"Колишньому заступнику голови Нацполіції інкримінується порушення обмежень, передбачених ч. 1 ст. 23 Закону щодо подарунка, отриманого у вигляді оренди квартирою та житловим будинком за ціною, що нижча від мінімальної ринкової вартості", — заявили у прес-службі.

До того ж на виклик НАЗК для надання пояснень та отримання примірника протоколу колишній заступник голови Нацполіції не з’явився.

Нагадаємо, 19 грудня минулого року заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко його підписав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.03.2024 16:34