Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Пентагон повідомив, як довго США озброюватимуть Україну

У Штатах вважають, що Путін, ймовірно, не планує найближчим часом завершувати війну. Відтак, Пентагон готовий до тривалої військової допомоги Україні.

Про це заявила речниця міноборони США Сабріна Сінгх.

"Вона (війна, — ред.) може закінчитися завтра, якщо Володимир Путін прийме таке рішення. Але не схоже, що він збирається приймати таке рішення. Тож ця робота може тривати до кінця року. Вона може тривати багато років", — зазначила Сінгх.

За її словами, надання танків Abrams демонструє довгострокову відданість Україні.

Що відомо про танки Abrams

Танки Abrams допоможуть Україні деокупувати Крим

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, днями президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає бойові танки Abrams M1 від Штатів. Йдеться про 31 одиницю.

Війна, 27.01.2023 10:02