Зустріч Володимира Зеленського та Хав'єра Мілея в лютому. Джерело: Офіс президента України

Передумав "в останню хвилину": президент Аргентини визначився щодо своєї участі у Саміті миру

Президент Аргентини Хав'єр Мілей після тривалих роздумів усе ж вирішив узяти участь у Саміті миру щодо України. Цей захід відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомило видання Clarin. Журналісти зазначили, що Мілей ухвалив рішення про свою участь у саміті миру"в останні хвилини". Це сталося після того, як президент України Володимир Зеленський направив йому спеціальне послання із закликом брати участь хоча б у церемонії відкриття саміту 15 червня.

Також журналісти додали, що близько 20 аргентинських організацій, які представляють українську діаспору, надіслали аргентинському президентові листа з аналогічним закликом.

Медійники припустили, що Мілей міг отримувати повідомлення про необхідність участі в Саміті миру не лише з Києва, а й із Вашингтона. Очікується, що разом із президентом Аргентини захід у Швейцарії відвідає його сестра та міністр оборони Аргентини Луїс Петрі.

Раніше видання Lа Nасion писало про те, що президент Аргентини Хав'єр Мілей не братиме участі в Саміті миру. Це пов'язано з тим, що очільник аргентинської держави віддавав перевагу перебуванню у своїй країні на святкуванні Національного дня свободи Латинської Америки 17 червня та Дня прапора 20 червня.

Нагадаємо, на початку березня цього року президент Аргентини Хав’єр Мілей заявив, що його країна передала Україні два гелікоптери російського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 23:18