Фото: ілюстративне Джерело: "Вікіпедія"

Україна отримала від Аргентини два гелікоптери російського виробництва, — Financial Times

Президент Аргентини Хав’єр Мілей заявив, що його країна передала Україні два гелікоптери російського виробництва.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Журналісти наголосили, що лідер Аргентини "визначив пріоритетними альянси з країнами, які захищають свободу, — США, Ізраїлем, який він відвідав на початку цього місяця". Також Мілей до цього переліку додав і Україну, зазначивши, що Аргентина передала нашій державі два військові гелікоптери російського виробництва.

Водночас які саме гелікоптери отримала Україна, Мілей не уточнив. Також невідомо і те, коли надійшла військова допомога.

Зауважимо, у грудні минулого року видання Pucara Defensa заявляло, що Аргентина має намір найближчим часом передати Україні два багатоцільові вертольоти Мі-171Е, які країна раніше придбала в Росії.

Наголошувалося, що Аргентина придбала ці гелікоптери у Росії для виконання транспортних місій та операцій з пошуку і порятунку в Антарктиді. Однак через те, що вертольоти не пройшли чергову регулярну перевірку — спочатку через проблеми з боку Росії, а потім через санкції проти Росії — Аргентина вирішила припинити їх експлуатацію.

Нагадаємо, 1 березня уряд Нідерландів оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги. Зокрема, до нього увійдуть бойові катери. Також Нідерланди виділяють 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості боєприпасів для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 23:19