Фото: Pixabay

Нідерланди виділили новий пакет військової допомоги Україні: що до нього увійде

У п'ятницю, 1 березня, уряд Нідерландів оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги. Зокрема, до нього увійдуть бойові катери.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Нідерландів.

За даними оборонного відомства, наша країна отримає 14 надувних катерів з жорстким корпусом (RHIB), вісім воєнізованих річкових патрульних катерів і бойові катери CB90.

Також Нідерланди виділяють 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості боєприпасів для України.

"З початку грудня 2023 року Нідерланди постачали різні види боєприпасів, радарні системи та індивідуальну зброю, таку як гвинтівки та кулемети. Також в Україну відправлено польові госпіталі, намети та аксесуари, генератори та численні медичні товари", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 березня президент Володимир Зеленський і голова уряду Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. 

Також 27 лютого Нідерланди приєдналися до чеської ініціативи щодо швидкої доставки в Україну близько 800 тисяч артилерійських снарядів. Для цього уряд країни виділить понад 100 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 19:56