Фото: Офіс президента

Україна та Нідерланди підписали безпекову угоду: яку допомогу вона передбачає

У п'ятницю, 1 березня, президент Володимир Зеленський і голова уряду Нідерландів Марк Рютте підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років", — наголосив Зеленський.

За словами президента, угода також визначає пріоритети надання допомоги у сфері протиповітряної оборони, артилерії, морських та далекобійних засобів, з особливим акцентом на зміцненні Повітряних сил Збройних сил України.

Крім того, документ формалізує принципову позицію Нідерландів щодо посилення санкцій проти Росії, примушення її до відшкодування збитків та притягнення агресора до відповідальності.

"Згідно з документом, Нідерланди також підтримують майбутнє членство України в ЄС і НАТО. Я вдячний прем'єр-міністру Рютте за цю угоду, яка посилить захист України, зокрема міста Харкова, де ми сьогодні зустрілися", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 27 лютого Нідерланди приєдналися до чеської ініціативи щодо швидкої доставки в Україну близько 800 тисяч артилерійських снарядів. Для цього уряд країни виділить понад 100 мільйонів євро.

Додамо, на сьогодні Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 16:48