Фото: Кайса Оллонгрен. Джерело – Netherlands at NATO / Twitter

Нідерланди вже передають Україні безпілотники для війни з РФ: заява міністра оборони

Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів. Також союзники приймають активну участь у посиленні протиповітряної оборони нашої держави.

Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, пише Delfi.

"Я не можу назвати точну кількість, але ми вже передаємо безпілотники Україні. Звичайно, я думаю, що ця коаліція безпілотників дуже важлива, бо тепер ми об'єднаємо зусилля, а це означає, що ми зможемо збільшити кількість безпілотників, а також конкретизувати відповідно до потреб України", — сказала посадовиця.

Оллонгрен наголосила, що безпілотники грають дедалі більшу роль полі бою. 

"Ми повинні бути впевнені, що ми маємо технологічну перевагу перед Росією, і надати Україні все найкраще", — додала вона.

За словами міністра, Нідерланди також беруть активну участь у коаліції протиповітряної оборони.

"Я гадаю, що для України протиповітряна оборона залишається пріоритетом. І там ми вже беремо участь, звичайно, дуже активно, наприклад, із системами Patriot, а також з F-16, які теж у процесі. Тож має сенс брати участь у такого роду коаліції. І я думаю, що, як і у випадку з безпілотниками, нам потрібно дуже точно визначити, що потрібне Україні. І ми маємо переконатися, що всі ці атаки, які цього тижня знову ж таки, провалилися, що вони не можуть успішно вдарити по Україні", — додала Оллонгрен.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія та інші союзники можуть надати Україні тисячі нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту. Відповідні дрони здатні атакувати російські цілі без участі оператора.

Нагадаємо, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявила, що минулого року оборонне виробництво в Україні зросло втричі, а за планами на поточний рік воно може збільшитися ушестеро.

Своєю чергою міністр оборони Канади Біл Блер повідомив, що його держава передасть Україні більш як 800 бойових дронів SkyRanger R70. Перші поставки можуть відбутися вже цієї весни.

Додамо, турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 06:42