Фото: Мінцифри

ЗСУ отримали понад 200 українських ударних безпілотників: у чому їхня особливість

Українські захисники у межах проекту "Армія дронів" отримали 206 ударних безпілотників українського виробництва Heavy Shot. Після ураження рашистів вони автоматично повертаються на базу.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Зазначається, що вони повністю розроблені та виготовленні в Україні компанією Gurzuf Defence.

"Точні, важкі, потужні. Вони можуть доставити до 30 кг бомбового навантаження на відстань до 15 км. Убивча сила для ворожої піхоти, командних пунктів та легкоброньованої техніки", — йдеться у повідомленні міністерства.

За даними Мінцифри, дрони мають стійку до радіоелектронних засобів боротьби систему GPS-навігації, тому вони здатні автоматично повертатися на базу. 

"Віримо, що "пташки" допоможуть на фронті та збережуть життя українським захисникам і захисницям", — додали у відомстві.

Нагадаємо, 28 вересня "Армія дронів" передала українським військовим понад 1 700 БпЛА вітчизняного й іноземного виробництва. Серед них безпілотники, які стоять на озброєнні країн НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 16:23