Фото: pixabay

"Армія дронів": для ЗСУ передали понад 1700 безпілотників

Державний проект "Армія дронів" передає українським військовим понад 1700 БпЛА вітчизняного та іноземного виробництва.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Передали на фронт ще понад 1700 безпілотників від "Армії дронів". Серед них — дрони українського виробництва та іноземні безпілотники, які стоять на озброєнні країн НАТО", — проінформував урядовець.

За його словами, військовим відвантажені, зокрема, ударні "Вампіри", FPV-дрони "Фенікс", швидкісні "Пінгвіни", Avenger, а також Mavic і Matrice.

"Передаємо також секретних пташок, які вже показали результати на полі бою. Скоро їхню роботу відчують на собі окупанти, а ви дізнаєтеся про це з новин", — зазначив Федоров.

Міністр також повідомив, що за минулий місяць оператори "Армії дронів" уразили 780 одиниць техніки.

"Продовжуємо забезпечувати безпілотниками всі напрямки фронту та масштабувати виробництво українських пташок", — додав він.

Нагадаємо, в серпні Михайло Федоров заявляв, що Міністерство цифрової трансформації хоче масштабувати успіхи від використання БпЛА на фронті та створити "Армію радіоелектронної боротьби" та "Армію роботів". Він зазначив, що за останній рік у сфері використання БпЛА сталася технологічна революція.

Посадовець упевнений, що для перемоги над агресором треба зробити більше. Тож він закликав виробників направити свій потенціал на користь Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 15:45