Фото: Pixabay

Здатні атакувати роєм: Британія може передати Україні дрони зі штучним інтелектом

Велика Британія та інші союзники можуть надати Україні тисячі нових безпілотників з підтримкою штучного інтелекту. Відповідні дрони здатні атакувати російські цілі без участі оператора.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

"Західні військові планувальники, які розробляють цю технологію, вважають, що вона може дозволити Україні придушити певні російські позиції за допомогою безпілотних апаратів. За їхніми словами, безпілотники можуть бути відправлені в Україну протягом декількох місяців, але вони попередили, що ці терміни можуть бути порушені", — йдеться у повідомленні.

Співрозмовники видання наголошують, що безпілотники зі штучним інтелектом можуть збиратися в рій та одночасно атакувати російські цілі без участі оператора.

Коли саме і у якій кількості Україна отримає дані безпілотники, поки не відомо.

Нагадаємо, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявила, що минулого року оборонне виробництво в Україні зросло втричі, а за планами на поточний рік воно може збільшитися ушестеро.

Додамо, турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 17.02.2024 18:22