Скріншот із трансляції La Nation

Хав'єр Мілей склав присягу президента Аргентини (відео)

У неділю, 10 грудня, відбулася інавгурація президента Аргентини Хав'єра Мілея. На події був присутнім і український президент Володимир Зеленський.

Трансляцію церемонії вела аргентинська газета La Nation.

Інавгурація пройшла у будівлі Конгресу Аргентини. Хав'єр Мілей прийняв присягу як очільник держави, після чого йому вручили президентську стрічку та жезл.

Після урочистостей він вийшов на вулицю, щоби виголосити промову перед своїми прихильниками. Біля трибуни Мілея чекали й іноземні гості. Серед них був Володимир Зеленський, з яким аргентинський президент привітався та обійнявся.

Нагадаємо, 10 грудня президент Володимир Зеленський перебуваючи в Аргентині, провів розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Зокрема, Зеленський поінформував Макрона про розвиток подій на фронті й подякував за військову допомогу, яку надає Франція. Президенти обговорили пріоритетні потреби нашої держави й наступний французький оборонний пакет, який, за словами Зеленського, "значно посилить вогневу міць України".

Крім того, під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський у Буенос-Айресі зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.12.2023 17:59