Фото: Офіс президента

Зеленський вирушив на інавгурацію президента Аргентини: очільник держави повідомив про важливу зустріч дорогою

У суботу, 9 грудня, президент Володимир Зеленський вирушив в Аргентину. Глава держави відвідає інавгурацію нового президента країни Хав'єра Мілея.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський дорогою до Аргентини зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою. Він наголосив на важливості принципової позиції Кабо-Верде на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, засудження російської агресії, а також конкретні кроки Кабо-Верде щодо підтримання українських міжнародних ініціатив.

"Зокрема, Кабо-Верде підтримала резолюцію 11 надзвичайної сесії Генеральної Асамблеї ООН від 2 березня 2022 року щодо підтримки територіальної цілісності й суверенітету України, а також вимоги до Росії припинити агресивні дії та вивести війська з території нашої держави. Раніше Кабо-Верде підтримала резолюцію Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року із закликом до країн світу не визнавати анексію Криму Росією", — йдеться в повідомленні.

Глава держави запросив прем’єра Кабо-Верде прилучитися до роботи з імплементації Української формули миру та запросив його відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, що 22 листопада Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру. За словами Зеленського, лідери двох країн вирішують, як зробити активнішими відносини України й Аргентини, а також України та Латинської Америки.

Крім того, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував президенту України Володимиру Зеленському провести в Аргентині мирний саміт із Латинською Америкою з питання війни з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.12.2023 22:45