Фото: сайт президента

Зеленський провів розмову з новообраним президентом Аргентини: про що говорили

У середу, 22 листопада, Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив про проведену розмову з новообраним президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм. Сторони, зокрема обговорили війну в Україні та Формулу миру.

Текст звернення з'явився на сайті президента. За словами Зеленського, лідери двох країн обговорили те, як зробити більш активними відносини України та Аргентини, а також України та Латинської Америки. 

"Привітав пана Мілея з обранням. Запросив його відвідати Україну, і це був би важливий сигнал — сигнал небайдужості. Звичайно, я поінформував про все те, чого нам уже вдалося досягти в реалізації нашої Формули миру. Запропонував Аргентині проявити своє лідерство у спільних мироустановчих зусиллях", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 19 листопада в Аргентині обрали нового президента. Ним став правий лібертаріанець Хав'єр Мілей. Йому 53 роки, він економіст, конгресмен і колишній телеексперт, обіцяв покращити економіку країни "шоковою терапією" та підтримує Україну. Після повномасштабного вторгнення Росії Хав'єр Мілей підтримав Україну та висловлював готовність зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.11.2023 21:29