Зустріч Володимира Зеленського та Хав'єра Мілея. Джерело: Офіс президента України

Президент Аргентини скликає саміт латиноамериканських країн на підтримку України

Президент Аргентини Хав'єр Мілей заявив, що планує провести саміт латиноамериканських держав на підтримку України. Він вважає пріоритетом альянси з країнами, які захищають свободу.

Про це Хав’єр Мілей сказав в інтерв'ю виданню Financial Times. За його словами, саміт відбудеться "пізніше цього року". Більше жодних подробиць президент Аргентини не повідомив.

Водночас Мілей зазначив, що для Аргентини є пріоритетом альянси з "країнами, які захищають свободу", включаючи США, Ізраїль, який він відвідав раніше цього місяця, й Україну, якій він подарував два військові гвинтокрили російського виробництва.

Як відомо, 20 листопада минулого року в Аргентині вибрали новим президентом Хав’єра Мілея. Він отримав майже 56% голосів виборців, а його суперник — міністр економіки Серхіо Маса — 44%.

Президент України Володимир Зеленський 9 грудня відвідав Аргентину та взяв участь в інавгурації нового президента Аргентини Хав’єра Мілея, що стало його першою поїздкою до Латинської Америки.

Нагадаємо, тоді ж Володимир Зеленський розповів президенту Аргентини про процес імплементації української "Формули миру". Він запросив аргентинців до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації "Формули миру" в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 12:12