Перший політ Crew Dragon перенесли на середину січня

09 ГРУДНЯ 2018 12:39

NASA і SpaceX домовилися про перенесення першого безпілотного польоту космічного корабля Crew Dragon на 17 січня 2019 року, говориться в блозі програми Commercial Crew Program.

Багатоетапна програма NASA Commercial Crew Program почалася в 2010 році, її мета - стимулювання розробки космічних кораблів приватними компаніями. Спочатку заявки на участь подали 36 компаній-претендентів, але на сьогоднішній день залишилися тільки Boeing з кораблем CTS-100 Starliner та SpaceX з кораблем Crew Dragon, а останнім учасником, який вибув виявилася компанія Sierra Nevada Corporation з багаторазовим космопланів Dream Chaser.

Boeing і SpaceX NASA уклали контракти на запуски до МКС, але до сих пір ні Boeing, ні SpaceX не провів тестових безпілотних запусків своїх кораблів - кожен раз політ відкладається з різних причин. Очікується, що після тестових польотів без екіпажу кораблі почнуть виконувати пілотовані польоти до МКС.

Перший безпілотний політ космічного корабля Crew Dragon (місія Demo-1) був останній раз перенесений на 7 січня 2019 року, але тепер терміни знову трохи зрушили - запуск відбудеться 17 січня.

Як зазначає NASA, зрушення термінів в цей раз викликаний не технічними труднощами, а зручністю для SpaceX - так компанія встигне до запуску Crew Dragon повернути вантажний Dragon, запущений до МКС в рамках місії CRS-16.

Пілотований політ Crew Dragon при цьому не переносять, він як і раніше призначений на червень 2019 року.

Другий учасник Commercial Crew Program, корабель CTS-100 Starliner, полетить без екіпажу в березні 2019 року, а пілотований політ призначений на серпень того ж року.

Технології, 09.12.2018 12:39