Під час акцій протесту у Франції загинула одна людина, ще 17 постраждали

17 ЛИСТОПАДА 2018 18:46

Під час масових акцій протесту проти підвищення цін на бензин у Франції загинула одна людина. Крім того, ще щонайменше 17 постраждали. Про це заявив міністр внутрішніх справ республіки Крістоф Кастанер.

За інформацією правоохоронців, трагічний інцидент стався цього ранку в суботу, 17 листопада, в місті Савойя на південному сході Франції. Місцева мешканка везла свою дочку до лікаря, але по дорозі натрапила на встановлені протестуючими огорожі. Жінка спробувала об'їхати натовп, але люди стали бити кулаками по капоту машини. Тоді, за словами самої автовласниці, вона впала в стан шоку і натиснула на газ. Один з учасників протесту потрапив під колеса автомобіля. Отримані ним травми виявилися смертельними. Жінку, яка скоїла наїзд вже взяли під варту.

Тим часом, як повідомляє радіостанція France Info, з початку дня ще щонайменше 17 учасників протестів постраждали. Найсерйозніше постраждав житель міста Аррас, якого теж збив автомобіль.

В даний час в багато великі міста Франції стягуються додаткові сили правопорядку. Незадоволені громадяни продовжують блокувати основні дороги і блокувати доступ до бензоколонок.

Світ, 17.11.2018 18:46