Фото: РНБО

Підготовка до зими та захист інфраструктури: Данілов розсекретив теми найближчої Ставки

Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на найближчому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача головними темами стануть — підготовка до зими та захист об’єктів критичної інфраструктури.

Відповідну заяву він зробив під час Київського безпекового форуму.

"Те, що стосується підготовки до зими. Я можу відкрити невеличку завісу, що на найближчому засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача… Президент поставив завдання саме питання захисту об’єктів критичної інфраструктури, питання підготовки до зими. Воно окремо виділене питанням, і воно буде розглядатися. Тому що для нас це вкрай, вкрай важливо", — зазначив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що українці "мають бути в людських умовах у будь-яку пору року". Також Данілов зауважив, що світ "доволі мляво" реагує на воєнні злочини Росії в Україні, тому країна-агресор і продовжує атакувати критичну інфраструктуру та ті об'єкти, які за законами війни нищити заборонено.

"Інше питання — коли Путін атакує не військові об’єкти, на відміну від нас, а об’єкти критичної інфраструктури, коли він робить атаки на продовольчі склади, коли він нищить те, що по військових законах не можна було нищити, реакція світу є, як на мене, доволі млявою. І я можу сказати, оці санкції, які на сьогодні, звичайно, вони вже 11-й чи 12-й пакет. Їх постійно рахують, вони потужні, але майте на увазі, що будуть пролонговані їх дії в певному часі. Якби ці санкції розгорнули на 180 градусів і сказали, що в Росії заборонено будь-що купувати, то була б зовсім інша ситуація", — вважає Данілов.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомляв, що Україна налагодила виробництво власних ракет та безпілотників. Тепер ураження цілей на території Російської Федерації навіть на відстані 1500 кілометрів углиб не є проблемою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 17:53