Фото: Офіс президента

Данілов прокоментував можливу мобілізацію студентів, які здобувають другу вищу освіту

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість мобілізації чоловіків, які здобувають другу вищу освіту. За його словами, Міністерство освіти вирішуватиме, чи доцільно таким українцям отримувати право на відстрочку.

Про це Олексій Данілов заявив в ефірі Українського радіо.

На його думку, є питання щодо моралі чоловіків 40-50 років, які на час мобілізації вирішили отримувати другу або третю вищу освіту. Він наголосив, що кількість тих, хто хоче здобути вищу освіту, нібито збільшилась "в рази" після початку повномасштабної війни.

"Те, що стосується отримання другої, третьої освіти, то це ближче до питань морального порядку. Міністерство освіти зараз буде розглядати це питання, проводитимуть аналіз, адже так сталося, що переважно чоловіки з певним життєвим досвідом — 40-50 років, вирішили здобувати другу-третю освіту. Якщо ви можете служити в армії, придатні, то зачекає навчання чи ні буде вирішувати відповідне міністерство", — сказав Данілов. 

Нагадаємо, що Олексій Данілов заявив, що обмежено придатних чоловіків і надалі будуть мобілізовувати до Збройних сил України. Але Рада національної безпеки й оборони з вересня готує деякі уточнення з цього приводу.

Зазначимо, що в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 11:48