Фото: Рада національної безпеки й оборони

Мобілізація обмежено придатних: Данілов анонсував важливе рішення

Обмежено придатних чоловіків і надалі будуть мобілізовувати до Збройних сил України. Але Рада національної безпеки й оборони (РНБО) на 1 вересня готує деякі уточнення з цього приводу.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у прямому ефірі спільного національного телемарафону "Єдині новини".

"Є в наших нормативно-правових документах термін — придатний або умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий припис у своїх документах, можуть використовуватися", — розповів він.

Річ у тім, що коли такі люди потрапляють у ті чи інші частини з умовною придатністю, то виникають певні непорозуміння та відповіді процеси в командирів.

"Тому для того, щоби закрити це питання раз і назавжди, рішенням Ради нацбезпеки і оборони дано доручення розтлумачити цей документ, щоби не було подвійного-потрійного трактування цієї норми", — наголосив Данілов.

Він додав, що сьогодні це питання рішенням РНБО вирішать, тож "не буде ніяких подвійних тлумачень цих документів".

Нагадаємо, що в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 11:32