Фото: Офіс президента

Мобілізація в Україні: Данілов пояснив, при призвуть до армії одночасно 300 тисяч людей

В Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Про це повідомив секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю NV.

За його словами, ті плани, які надавали військові для своїх потреб, дотримуються.

"Кожного дня зранку, коли я відправляюся на роботу, бачу чергу в одному з центрів набору до армії, що знаходиться поруч," — пояснив Данілов.

Він наголосив, що в Україні немає такого, що про мобілізацію розповідають на публіку.

"Чи є якісь проблеми? Ну, так, звичайно, є, як у будь-якої справи. Але це не є максимально критичним",  — зазначив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що кожних два місяці реалізується новий затверджений план щодо мобілізації. Військові звертаються, аби провести відповідні процедури через засідання Радбезу для того, щоб процес тривав.

Також Данілов стверджує, що випадки викриття воєнкомів на хабарництві, які почастішали останнім часом, не вплинули на кількість мобілізованих.

"Інша справа, що Росія постійно розповідає, що у нас тут і старих, і сліпих, і глухих, — всіх забирають в армію, — додав Данілов. — Це ж їхня справа — розповідати. Але я можу сказати, що у нас не поодинокі випадки, коли люди отримали поранення, коли люди втратили ті чи інші частини свого тіла, — і ідуть на фронт, ідуть далі служити",  — зазначив він.

Нагадаємо, раніше Олексій Данілов заявив, що попри заклик військового командування до президента України дозволити мобілізовувати більше людей на війну, змін до мобілізації не відбудеться. Водночас не виключено, що додатковий призов може відбутися, але відповідно до затверджених 24 лютого 2022 року норм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 17:39