Фото: ілюстративне. Джерело: commons.wikimedia.org

"У декого буде палати": Данілов розповів, як Україна атакуватиме військові об'єкти Росії

Українські військові використовують далекобійну зброю по військових об’єктах у Росії за всіма нормативно-правовими міжнародними правилами. І цей процес тільки збільшуватиметься.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов у прямому ефірі спільного національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, Росія вже відчуває на собі українську далекобійну зброю. При цьому Україна не воює з пересічними громадянами Росії.

"Нашу зброю використовуємо суто по військових об'єктах, згідно з усіма нормативно-правовими міжнародними правилами", — наголосив Данілов.

Він зауважив, що українські війська не атакують дитячі садочки, лікарні чи інші об'єкти, де є цивільні. Саме в цьому принципова різниця між Україною і Росією, яка завдає ударів по цивільних об'єктах.

"Розробка далекобійної зброї — це дуже складний процес. Для того, щоби вона була сучасна і давала відстань у тисячі кілометрів, — це потужна робота великих колективів", — зазначив секретар РНБО.

Уже тепер можна сказати, що Україна досягнула відповідних результатів.

"Повірте, що найближчим часом у декого буде палати. І палати буде в прямому сенсі цього слова", — акцентував Данілов.

За його словами, виробництво далекобійної зброї в Україні триває, а дальність у 700 кілометрів — це не крайні її обмеження.

Нагадаємо, 31 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні було створено далекобійну зброю, яка уразила ворожу ціль за 700 кілометрів. Він також наголосив, що дав завдання виготовляти подібну зброю.

Нещодавно з'явилися супутникові фото знищених російських літаків Іл-76 на аеродромі під Псковом, де вже неодноразово в аеропорті "Хрести" лунали вибухи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 01.09.2023 10:15