Скріншот з відео

Підрив Каховської ГЕС: Маск поширив пост одіозного екс-телеведучого Fox News, де той звинуватив Україну

Американський мільярдер Ілон Маск поширив пост колишнього коментатора американського телеканалу Fox News Такера Карлсона, який неодноразово вирізнявся своєю проросійськістю. Той звинувачує Україну в підриві Каховської ГЕС.

У своєму відео Карлсон називає президента України Володимира Зеленського "спітнілим коміком, який став олігархом", а також "гонителем християн". Карлсон заявив, що катастрофа на Каховській ГЕС нібито завдала набагато більше збитків Росії з огляду на окупований Крим, аніж Україні. 

"Було б чудово, якби на цій платформі були присутні програми всього політичного спектра", — прокоментував Маск свій ретвіт.

Ілон Маск зробив ретвіт скандального українофобського посту Карлсона

Скріншот з соцмереж

Екс-ведучий не вперше розповсюджує російські наративи. Зокрема, він казав, що НАТО втягнуло Росію на війну та виправдовував Володимира Путіна.

Нагадаємо, Ілон Маск вже втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку Маска, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація".

Також нещодавно Ілон Маск знову оскандалився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2023 15:40