Фото: скріншот з відео

Маск оскандалився заявою про Революцію Гідності: у Зеленського дали пораду мільярдеру

Американський мільярдер, власник компанії Tesla й Twitter Ілон Маск знову оскандалився заявою щодо України. Він назвав Революцію Гідності 2013-2014 року "переворотом".

Так, Маск прокоментував статтю американського науковця Джона Міршаймера, написану у 2014 році, в якій ішлося про те, що нібито для диктатора Володимира Путіна "незаконне повалення демократично обраного і проросійського президента України (втікача Віктора Януковича, — ред.), яке він справедливо назвав "переворотом", стало останньою краплею", після чого він захопив Крим.

Зокрема, підприємець відповів на таку думку: "Ці вибори (президента України 2010 року, — ред.), можливо, були сумнівними, але немає сумнівів у тому, що переворот справді мав місце".

Реакція України

В Офісі президента відреагували на заяву Маска. Там порадили американському винахіднику не читати російську пресу.

"Вільні суспільства впливають на держави через діалог/вибори. Поневолені суспільства виходять на вулиці, щоб позбутися репресивних держав. Це база Свободи, Ілоне. В Україні ніколи не було переворотів, але завжди були вільні люди. Перестаньте читати російські газети", — написав у Twitter радник голови ОП Михайло Подоляк.

Нагадаємо, Ілон Маск вже втрапляв у скандали з висловленнями про Україну. Зокрема, бізнесмен пропонував віддати Крим Росії, щоб закінчити війну. На думку Маска, Україна в цьому випадку мала б забезпечувати Крим водою. Також він вважає, що звільнення окупованого півострова — "безжалісна ескалація". 

Окрім цього, мільярдер рекомендував Україні стати нейтральною країною. Після цих заяв Маск отримав шквал критики від українського суспільства та світових політиків зокрема.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.02.2023 23:27