Після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині та в Криму серед окупантів шириться холера, — "Атеш"

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС у Херсонській області та Криму окупанти потерпають від епідемії холери. Вже є летальні випадки.

Про це повідомив партизанський рух "Атеш".

Зазначається, що цілі підрозділи з херсонського напрямку, розташовані вздовж Північно-Кримського каналу, втрачають боєздатність та вивозяться в тил для лікування. Кілька російських солдатів вже померли.  

Епідемія холери, найімовірніше, виникла через використання росіянами води з відкритих джерел. Зазначається, що у рашистів є проблеми з підвезенням бутильованої води або її очищенням.

"Природно, що підрив Каховської дамби завдав колосальної шкоди природі, розкривши безліч хвороб, про які ми ще почуємо. Закликаємо жителів Херсонщини та Криму бути особливо уважними до води, яку ви вживаєте в їжу", — додали в "Атеш".

Нагадаємо, держава та спеціальні служби контролюють ситуацію та втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Зокрема, в Херсонській та сусідніх областях планують пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм.

Зауважимо, 17 червня повідомлялося, що через підрив росіянами Каховської ГЕС на Херсонщині і досі підтоплені 1274 будинків. Ще 26 будинків підтоплені на Миколаївщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2023 08:36