Фото: ukr.radio

Після втрати літака А-50 росіяни змінили тактику застосування авіації, — Гуменюк

Керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що після втрати другого літака А-50 російські війська змінюють тактику застосування тактичної авіації на Півдні України.

Про це повідомляє "24 канал".

"Ворог переходить на іншу тактику використання тактичної авіації з акваторії Чорного й Азовського морів. Він намагається використовувати авіаційні ракети, і в такий спосіб тиснути на інші регіони не прифронтові, а трохи глибше в тил", — розповіла Гуменюк.

За словами посадовиці, наразі тактика ворога більш нагадує точкові удари.

"Але це більше схоже на точкові удари для вимірювання готовності й реагування системи протиповітряної оборони", — зазначила Гуменюк.

Водночас, як наголосила керівниця прес-центру Сил оборони Півдня, також спостерігається зменшення активності тактичної авіації щодо використання, приміром, у процесі спрямовування КАБів як по правому берегу, так і по лівому плацдарму Збройних сил України.

Що відомо про збиття російського літака А-50

Українські військові 23 лютого знищили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У. Він почав втрачати висоту поблизу Єйська. Українські розвідники зазначили, що "цінний російський літак" збили у взаємодії з Повітряними силами Збройних сил України над Азовським морем. Вартість такого судна, яких у держави-агресора залишились одиниці, становить 350 мільйонів доларів.

ЗМІ з посиланням на джерела в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомила, що російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 вдалося збити із зенітного ракетного комплексу дальнього радіуса дії С-200.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що наразі у країни-агресорки лишилося шість літаків А-50.

Водночас, за даними розвідки Великої БританіїРосійська Федерація може розконсервувати літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Країна-агресор за останній місяць втратила два таких повітряних судна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 17:23