Фото: Defense Express

США просять Південну Корею просять продати артилерійські боєприпаси для України, — ЗМІ

США передали уряду Південної Кореї новий запит на закупівлю артилерійських снарядів калібру 155 мм. В листопаді 2022 року США вже придбали 100 тис. таких боєприпасів для військової допомоги Україні.

Про це пише видання Korea JoongAng Daily.

Придбання боєприпасів минулого року було проведено як продаж США для поповнення вичерпаних запасів. Такою була офіційна заява Міністерства оборони Кореї. Законодавство Південної Кореї забороняє постачати озброєння країнам, які перебувають у стані збройного конфлікту.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заперечив, що особливості корейського законодавства є перепоною для надання військової допомоги Україні. Він навів приклад Німеччини, Швеції та Норвегії які дотримувалися політики ніколи не експортувати зброю до країн, які є у стані конфлікту, але змінили цю позицію заради України. Про це Столтенберг говорив під час свого азійського турне.

Нагадаємо, за добу українські військові використовують річний запас артилерійських снарядів невеликої країни Європи. А це приблизно 5-6 тисяч боєприпасів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2023 11:00