Подробиці бою між військовими США та російськими найманцями у Сирії

26 ТРАВНЯ 2018 13:13

Американська газета The New York Times в п'ятницю, 25 травня, опублікувала детальну реконструкцію бою між військовими США та загонами сирійської армії і російських найманців, імовірно з ПВК Вагнера. Бій сталася 7 лютого 2018 року в сирійському Дейр-ез-Зорі.

За даними NYT, в ході нього загинули від 200 до 300 солдатів, які напали на контрольований американським спецназом нафтопереробний завод, з них невстановлене число росіян. Серед американців, яких було близько 40 осіб, втрат не було.

Як пише видання, американські військові підозрювали, що серед тих, що діяли в районі збройних груп можуть бути росіяни, так як перехоплювали радіопереговори російською мовою.

Проте російське військове командування, з яким американці були в постійному контакті, запевнило їх, що він не контролює загони в даному регіоні.

Протягом перших 15 хвилин американці намагалися зв'язатися з російськими військовими, щоб переконати їх припинити наступ. Після того, як це не вдалося, вони деякий час намагалися зупинити атаку попереджувальними пострілами.

Тільки після цього була запрошена допомога з повітря, і було завдано масований удар по наступаючих військам.

Результат битви і велика частина подій, що відбувалися свідчать про те, що російські найманці і їх сирійські союзники «виявилися не в тій частині світу», щоб спробувати задавити числом американські позиції, підводить підсумок NYT.

Світ, 26.05.2018 13:13