"Покоління війни" — історія за кожним твором

27 ЖОВТНЯ 2024 20:00

Спеціальний проект TrueUA та Асоціації з розвитку міжнародних відносин Adrum представляє роботи однойменного арт-марафону, де TrueUA є постійним інформаційним партнером. Проект збирає роботи митців різного віку — від дітей до літніх людей, які зараз переживають війну. Також є учасники з інших країн, що показує підтримку України у світі.

Кращі роботи експонуються в Центральному парку культури й відпочинку м. Києва біля Арки Свободи українського народу, кожні півтора місяці експозиція змінюється. Проведення виставки арт-творів з різних країн в серці Києва демонструє світу, що навіть у важкі часи столиця України є центром міжнародної культури.

Як взяти участь в наступній виставці, дивиться тут https://adrum.com.ua/x-maliuy-ua/

Ольга Юрковська, 50 років, Південноукраїнськ

1996 року закінчила художньо-графічний факультет Криворізького державного педагогічного університету за спеціальністю образотворче мистецтво та креслення. Спочатку працювала викладачем  в художньому відділенні школи мистецтв Південноукраїнська (до 2024 року — Южноукраїнськ) Миколаївської області, з 2000 року і по тепер працює вчителем образотворчого мистецтва й мистецтва в Південноукраїнському ліцеї №1 імені Захисників Вітчизни.

Робота в школі вимагає дуже багато часу, але мисткиня знаходить його і для малювання. Пише аквареллю, іноді олійними фарбами. Найчастіше — це квіти й портрети. На творчість надихає маленький внучок художниці — цікаво спостерігати й втілювати на папері миттєвості життя: радість, здивування, мрійливість, натхнення... Мисткиня написала серію акварельних портретів, один з яких, "Мрійливість" (30х37, папір, акварель, 2021 р.) потрапив на виставку у Києві арт-марафону "Покоління війни".

Мрійливість картина

Сторінка автора в Instagram

Марина Паук, 52 роки, Мукачево, Закарпатська область

За професією — педагог, кандидат філологічних наук, доцент. Поетеса, музикант. Малювати почала у 2023 році. Поштовхом стала ідея створення збалансованого ресурсного стану, який перешкоджає емоційному вигоранню, дає змогу реагувати на події розсудливо, отримувати насолоду від роботи. Виявлений творчий потенціал — здатність мисткині до вироблення унікальних особистісних утворень, стратегій і тактик при вирішенні загальних і спеціальних проблем, завдань; уміння знаходити вихід із нестандартних ситуацій, спрямованість на відкриття нового й спроможність усвідомити свій власний досвід. Роботи художниці брали участь в проектах арт-марафону "Покоління війни" у Києві та столиці Албанії Тирані.

Мистецький образ картини "Соціум" (41х32 см, пастель, папір, 2024 р.) — зображення відносин людей як національно-культурне явище: єдність громади, мова, взаємозв’язки, молодь, творчість, етнокультура. Попри війну українці залишаються мудрими, добрими, світлими, готовими до спільних дій, підтримки та взаємодопомоги.

Соціум картина

Сторінка автора в Instagram

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.10.2024 20:00