Фото: скріншот з відео

Поліцейських у США звинувачують у вбивстві афроамериканця: штат готується до заворушень

П'ять працівників правоохоронних органів відповідатимуть перед судом США через побиття афроамериканця. Поліціянтів звинувачують у ненавмисному вбивстві затриманого, який помер після отримання травм несумісних з життям.

Про це повідомляє Reuters.

Згодом стало відоме ім'я загиблого: це 29-річний Тайрі Ніколс.

У штаті ймовірні акції протесту, як це було після загибелі Джорджа Флойда, який також помер після дій поліціянтів у травні 2020 року.

7 січня патруль у місті Мемфіс спробував зупинити 29-річного Тайрі Ніколса за небезпечне водіння. Той відмовився підкоритися вимогам поліції, що призвело до погоні та подальшого затримання.

За інформацією адвоката сім'ї загиблого, Ніколса "побили до невпізнання". У надважкому стані його доправили до лікарні, де Ніколс помер 10 січня.

За підсумками професійного розслідування, всіх п'ятьох правоохоронців було звільнено, а напередодні їм було пред'явлено звинувачення у вбивстві другого ступеня, нападі та викраденні за обтяжливих обставин, а також у перевищенні посадових повноважень та зловживанні владою.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 січня, в Єрусалимі поблизу синагоги сталася стрілянина. Внаслідок інциденту загинула українка.

Відзначимо, що вже у суботу, 28 січня, в місті Єрусалим  двоє чоловіків отримали поранення внаслідок стрілянини. Це другий терористичний акт у місті за останні 24 години.

Світ, 28.01.2023 18:49