Фото: eu.glock.com

Помер винахідник легедарного пістолета Glock Гастон Глок

У середу, 27 грудня помер творець пістолета Glock і засновник однойменної австрійської компанії Гастон Глок. Йому було 94 роки.

Про це повідомляє прес-служба компанії, яку він заснував.

"Гастон Глок протягом усього свого життя визначав стратегічний напрямок діяльності групи Glock і готував її до майбутнього. Справа його життя триватиме", — йдеться у повідомленні.

У Glock наголошують, що Глок не лише революціонізував світ стрілецької зброї у 1980-х роках, але й зміг підняти бренд Glock до рівня світового лідера в індустрії легкої вогнепальної зброї.

 пістолет глок винахідник гастон глок помер

Пістолет Glock 19. Фото: Jensen Walker / The New York Times

Гастон Глок народився 19 липня 1929 року у Відні в родині австрійського залізничника. Він навчався в державних школах і після короткої військової служби закінчив технічний інститут. Здобувши освіту інженера, він приєднався до компанії, яка виготовляла ручні дрилі, пройшов шлях до керівництва та обійняв низку наглядових посад.

У 1963 році заснував компанію Glock. Бренд компанії став відомий насамперед завдяки виробництву пістолетів для співробітників поліції та спецслужб. Спочатку компанія займалася виробництвом допоміжного спорядження, але на початку 1980-х років Глок розробив нову модель пістолета — Glock 17, яка набула популярності в багатьох країнах світу.

Причини смерті Гастона Глока поки що не розголошуються.

Нагадаємо, днями помер відомий український перекладач, редактор, журналіст і письменник Олександр Мокровольський помер у віці 77 років. 22 грудня його знайшли мертвим у своїй кімнаті в Будинку творчості письменників в Ірпені під Києвом. Творчий доробок Олександра Мокровольського нараховує десятки перекладів із різних мов. Найвідоміші його роботи — переклад на українську мову "Гобіта" і "Володаря перснів" Джона Толкіна. За високохудожні переклади європейських класиків Мокровольський отримав літературну премію імені Максима Рильського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.12.2023 11:28