Понад 70 відсотків молодих людей у віці від 15 до 24 років зіштовхуються з цькуванням в інтернеті

06 ЛЮТОГО 2019 19:12

Сучасні діти і підлітки проводять в інтернеті більшу частину свого часу. Багато з них стають жертвами знущань, цькування і залякування у Всесвітній павутині.

Про це сьогодні попередили в Дитячому фонді ООН і закликали всі уряди світу боротися з насильством онлайн.

На цьому тижні - в День безпечного інтернету - в ЮНІСЕФ відзначили, що з «мережевим буллінгом» стикається 70,6 відсотків молодих людей у ​​віці від 15 до 24 років.

В рамках кампанії по боротьбі з цькуванням в віртуальному просторі в ЮНІСЕФ провели опитування молодих людей з 160 країн світу, щоб дізнатися, які проблеми виникають при спілкуванні в інтернеті, і чим батьки, вчителі та політики могли б допомогти в їх вирішенні.

«Ми почули думку дітей і підлітків з усіх країн світу. Їх точка зору гранично ясна: інтернет став майданчиком, де практично немає місця доброму відношенню до дітей», - заявила Виконавчий директор Дитячого фонду Генрієтта Форе. - Ось чому в День безпечного інтернету ЮНІСЕФ закликає всіх - молодих і літніх - проявляти в інтернеті доброзичливість і домагатися того, щоб Всесвітня мережа стала безпечною».

Інтернет став невід'ємною частиною життя молодих людей, незалежно від рівня їх доходів. За даними Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ), в розвинених країнах активними користувачами інтернету є 94 відсотки молодих людей у ​​віці від 15 до 24 років, а в країнах, що розвиваються доступ до Всесвітньої павутини мають більше 65 відсотків молоді. У світових масштабах інтернетом користується половина всього населення, незалежно від віку.

 У День безпечного інтернету в ЮНІСЕФ відзначають, що сьогодні діти і підлітки, яких називають «цифровими громадянами» легко освоюють новітні технології і вміло користуються ними в освітніх цілях, для отримання, відправлення та публікації інформації, фотографій і відео. При цьому навички дітей в області безпеки інтернету відстають від їх здатності освоювати нові програми та пристрої.

«Захищаючи підростаюче покоління від найбільш негативних аспектів інтернету, і одночасно розширюючи його можливості зачерпнути найпозитивніше, кожен з нас може допомогти схилити чашу терезів на користь останнього», - сказала Виконавчий директор ЮНІСЕФ.

Суспільство, 06.02.2019 19:12