Фото: сайт УЄФА

"Порту" покарав "Шахтар" у дебютному матчі Ліги чемпіонів: скільки голів пропустили "гірники"

Щойно завершився матч першого туру групового етапу Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" та португальським "Порту". "Гірники" поступились у номінально домашньому поєдинку з рахунком 1:3.

"Шахтар" з поразки стартував у найпрестижнішому європейському турнірі на німецькому стадіоні "Імтех Арена" у Гамбурзі. На три м'ячі португальського гранда донеччани змогли відповісти лише одним влучним пострілом Келсі.

"Шахтар" — "Порту" 1:3
Голи: Келсі, 13 — Галену, 8, 15, Таремі, 29

"Шахтар": Різник, Ракицький, Лемкін (Азаров 65), Конопля (Гочолейшвілі, 76), Міроші, Судаков, Степаненко (Кащук 65), Назарина, Зубков, Сікан (Егіналду, 81), Келсі (Бондаренко 65).

"Порту": Кошта, Санусі (Венделл 46), Карму, Пепе, Маріу (Санчес 73), Ейштакіу, Варела, Хайме (Гонсалес 73), Франку (Боржес, 82), Галено (Консейсау, 90), Таремі.

Варто відзначити, що у поєдинку з португальцями нашу команду експерти вважали відвертим аутсайдером: на перемогу донеччан можна було поставити з коефіцієнтом 4,85. Тріумф португальців йшов за 1,79, а нічия оцінювалася у 4,20.

Ситуація в групі після першого туру

У групі з "Шахтарем", окрім "Порту", ще присутні "Барселона" та бельгійський "Антверпен". Каталонці розгромили своїх суперників з рахунком 5:0 та впевнено очолили квартет "H". Донецький клуб розташувався на третій сходинці, випереджаючи "Антверпен" за додатковими показниками.

Скріншот сайт УЄФА

Нагадаємо, головний тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен оприлюднив перелік футболістів, які зможуть зіграти на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА 2023/24. До заявки "гірників" потрапили 33 гравці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.09.2023 23:54