Фото: соцмережі

Генконсульство Німеччини відреагувало на напад на 10-річного українця

Генеральне консульство України у німецькому Гамбурзі відреагувало на напад на десятирічного українця в місті Айнбек. Відомство попросило МВС Нижньої Саксонії про детальне розслідування.

Про це повідомляється на сторінці посольства України у Німеччині у Facebook.

"Українські консули перебувають на постійному зв'язку з батьками постраждалої дитини та місцевою поліцією. Прокуратура міста Геттінген порушила справу за звинуваченням у спробі вбивства", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справа перебуває на контролі консульської служби України, яка у тісній взаємодії з компетентними органами Німеччини здійснить усі необхідні кроки для притягнення винного до відповідальності.

Водночас у відомстві зазначили, що напад було скоєно у присутності інших українських дітей, найстаршому з яких було 12 років. Національність, громадянство чи походження нападника наразі не встановлено.

Нагадаємо, 1 вересня прокуратура розпочала розслідування за фактом замаху на вбивство після нападу на 10-річного українського хлопчика в Айнбеку (Нижня Саксонія). За попередніми даними, чоловік скинув дитину через поручні мосту та поранив його. Зазначається, що хлопчик перебував із декількома іншими дітьми з України на мосту у невеликому містечку в окрузі Нортхайм. Своєю чергою незнайомець поскаржився російською мовою, що діти розмовляють українською. Він зажадав, щоб вони розмовляли на зрозумілій йому мові. За версією слідства, чоловік також заявив, що "війну розпочала Україна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2023 20:56