Позиція Фейсбуку щодо ситуації в М’янмі

01 БЕРЕЗНЯ 2021 12:26

Представництво Facebook оголосило, що зі своїх платформи ними було видалено всі сторінки  військових М’янми, а також контрольовані ними сторінки.

Фейсбук також заблокував рекламу підприємств, пов'язаних з військовими, тим самим позбавивши їх можливості користуватися найбільшою комунікаційною платформою.

Оскільки у підпорядкуванні Фейсбуку знаходиться й Instagram, там теж було ліквідовано усі, пов’язані з військовими у М’янмі, сторінки.

Дане рішення спричинено державним  переворотом у країні, що відбувся 1 лютого, коли військові відсторонили від влади обраних лідерів, а інших посадили у тюрму, спричинивши загальнонаціональні протести, які призвели до численних смертей.

Facebook заявив, що вони вжили таких заходів з причини «надзвичайно серйозних порушень прав людини та ймовірного ризику майбутнього насильства, ініційованого військовими в М'янмі».

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Euronews, заборона поширюється на повітряні сили, флот, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство прикордонних справ, заявила менеджер з комунікації з питань політики Facebook Емі Савітта Лефевр.

«Ми продовжуємо розглядати ситуацію в М’янмі як надзвичайну ситуацію, і ми продовжуємо зосереджуватися на безпеці нашої громади та народу М'янми в цілому», – заявляє представництво Фейсбуку.

Facebook намагався мінімізувати поширення військового контенту на своїй платформі раніше цього місяця, обмеживши його охоплення та заборонивши основну сторінку державного керівництва М’янми у Facebook.

Автор: Влада Май

Світ, 01.03.2021 12:26