Фото: Delfi

Прем'єр Латвії йде у відставку: хто його замінить

Прем’єр Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив, що складає прем’єрські повноваження у зв’язку з коаліційною кризою. Пообіцяв офіційно подати заяву президенту 17 серпня.

Про це пише Delfi.

Каріньш заявив, що не зміг організувати нову коаліцію і тому своїй партії пропонує висунути нового кандидата у прем'єри. Теперішній уряд продовжить функціонувати як тимчасовий до затвердження нового. 

"Для розвитку країни потрібно багато, але в основному потрібен сильний і динамічний уряд, здатний приймати складні рішення. Тому висновок елементарний — якщо в цьому уряді динамізму не знайти, потрібен інший уряд", — заявив Каріньш.

Неофіційно обговорюють, що новий уряд може очолити однопартійниця Каріньша з "Нової єдності" Евіка Сіліня. Наразі вона очолює Міністерство з питань добробуту. 

Нагадаємо, Латвія передала Україні на безоплатній основі 66 автомобілів. Ці авто конфіскували у нетверезих водіївВідповідно до латвійського закону "Про підтримку цивільного населення в Україні", транспортні засоби, що належать Латвії, можуть передаватись Україні на безоплатній основі для запобігання наслідкам надзвичайної ситуації, пов'язаної з воєнними діями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим
Політика, 14.08.2023 15:53