Фото: krymr.org

ВАКС конфіскував у російського депутата земельну ділянку та будинок

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи російського депутата, задовольнивши позов Міністерства юстиції. Підставою став Закон України "Про санкції".

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

"24 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до російського депутата щодо конфіскації його активів на підставі пункту 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції", — уточнили у ВАКС.

Ухвалою від 9 березня ВАКС відкрив провадження у справі за позовом Мін'юсту про застосування санкції до Леоніда Бабашова — громадянина РФ, депутата Держдуми, члена політичної партії "Єдина Росія".

Рішенням антикорупційного суду було стягнуто в дохід держави активи, що належать відповідачу. Мова йде про: частину земельної ділянки; житловий будинок; нежитлові будівлі; транспортний засіб; корпоративні права.

Апеляційна скарга на це рішення може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж п'яти днів з дня проголошення рішення.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію українських активів російського олігарха Аркадія Ротенберга. Серед них і ТРЦ Ocean Plaza в Києві. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 24.03.2023 21:25