Фото: Facebook Матеуша Моравецького

Прем'єр Польщі зробив важливу заяву щодо вступу України в НАТО

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Україна бореться в інтересах НАТО проти російського імперіалізму, який загрожує державам-союзникам, а тому має якнайшвидше стати членом Альянсу.

Про це повідомляє PAP.

"Навіть якщо Україна сьогодні не є частиною НАТО, то воює вона в його інтересах у тому сенсі, що захищає перед жорстокою російською силою, яка загрожувала б багатьом країнам НАТО. Я вважаю, що Україна заслуговує на те, щоб їй запропонували дуже швидкий шлях до НАТО", — сказав глава польського уряду.

Моравецький зазначив, що це питання зараз важливіше, ніж певні проблеми українського державного устрою. Крім того, прем'єр Польщі закликав західноєвропейські країни, віддалені від РФ територіально, бути більш прихильними до України.

Нагадаємо, Німеччина виступає проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. На порядку денному є прийняття до НАТО Швеції.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Водночас заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу одразу після перемоги над Росією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2023 11:59