Фото: Офіс президента

Чи готова Німеччина до вступу України в НАТО під час війни: відповідь Міноборони ФРН

Німеччина виступає проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. На порядку денному є прийняття до НАТО Швеції.

Таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише CNN.

Вона перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Осло наголосила, що Україні необхідно закінчити війну.

"Політика відчинених дверей НАТО залишається чинною, але водночас ясно, що ми не можемо говорити про прийняття нових членів у розпал війни", — сказала Бербок.

Бербок сказала, що зустріч в Осло є ще одним кроком напередодні запланованого на липень саміту лідерів НАТО у Вільнюсі, метою якого є досягнення домовленості щодо зміцнення відносин з Києвом.

Чиновниця також повідомила, що Альянс очікує вітати Швецію як нового члена на саміті у Вільнюсі. Заява Швеції про членство досі затримується Туреччиною та Угорщиною.

Нагадаємо, Сенат Чехії прийняв резолюцію щодо якнайшвидшого вступу України до Північноатлантичного альянсу. Відповідне рішення було прийняте у середу, 31 травня.

Своєю чергою генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що вступ України до НАТО під час війни не стоїть на порядку денному. Таку заяву він зробив у середу, 24 травня.

Раніше Міністерство оборони України розпочало розробку змін до проходження громадянами України військової служби у ЗСУ. В основі змін закладені стандарти кадрового менеджменту НАТО.

Своєю чергою прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повторив наратив Кремля та заявив, що однією з причин повномасштабної війни Росії проти України нібито стало "бажання України стати членом НАТО".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 12:59