Фото: соцмережі

За стандартами НАТО: в Україні змінять порядок проходження військової служби

Міністерство оборони України розпочало розробку змін до проходження громадянами України військової служби у ЗСУ. В основі змін закладені стандарти кадрового менеджменту НАТО.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

Зазначається, що у новому Положенні будуть чітко розмежовані й врегульовані норми проходження служби в мирний час і в особливий період. Серед основних запланованих змін:

  1. Військовослужбовці призначатимуться на посади зі штатно-посадовими категоріями, які відповідають їх фактичним військовим званням.
  2. Будуть встановлені мінімальні й максимальні строки вислуги та перебування у військовому званні.
  3. Призначення на вищі посади відбуватиметься за рейтинговим принципом.
  4. Буде запроваджено проведення ротації військовослужбовців на відповідних посадах з метою набуття ними необхідного досвіду.
  5. Особи, кандидатури яких двічі відхиляли від просування по службі, будуть рекомендовані до звільнення.

"Після розробки, погодження та розгляду КМУ проєкту змін до "Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ", його буде подано Главі держави для уведення в дію Указом Президента України", — пояснили в Міноборони.

Нагадаємо, Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному відправляти військкомів із центрів комплектацій на фронт, а на їхні місця ставити воїнів, які отримали порання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 12:36