Фото: Офіс президента

Вступ України в НАТО: Столтенберг зробив чергову заяву

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що вступ України до НАТО під час війни не стоїть на порядку денному. Таку заяву він зробив у середу, 24 травня.

Про це пише The Guardian.

"Я думаю, що всі зрозуміли, що стати членом у розпал війни не стоїть на порядку денному. Питання в тому, що станеться, коли закінчиться війна", — сказав генсек на заході в Брюсселі.

Як пише видання, президент України Володимир Зеленський має особисто відвідати наступний саміт НАТО у Вільнюсі в липні.

"Раніше Зеленський заявляв, що настав своєчасний момент для політичної заяви щодо перспективи членства України в НАТО", — додають у виданні.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна сформувала список очікувань від саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня. Відтак, наша держава прагне отримати алгоритм членства в Альянсі.

Раніше Володимир Зеленський пояснив, що лише разом з Україною НАТО може гарантувати справжній захист Європі від будь-якого посягання на життя народів — на наявні кордони й міжнародний порядок, заснований на правилах. А ось без України, за його словами, складно уявити потрібну для цього міцність.

Варто зауважити, що вступ України в НАТО підтримують усі країни Північноатлантичного альянсу. Питання інтеграції нашої держави може тривати певний час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2023 17:54