Фото: armiya.az

"НАТО спричинило війну в Україні": Грузія зробила скандальну заяву

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повторив наратив Кремля та заявив, що однією з причин повномасштабної війни Росії проти України нібито стало "бажання України стати членом НАТО".

Про це повідомляє Politico.

Грузинський прем'єр вважає, що Москва розпочала повномасштабне вторгнення через зближення Києва і Північноатлантичного Альянсу.

"Однією з головних причин конфлікту було розширення НАТО, бажання України стати членом НАТО", — передає слова Гарібашвілі Politico.

У виданні зауважили, що такі наративи Грузії є ознакою розколу між Тбілісі та Заходом. Також Politico наголошує, що таку ж риторику, щодо причин початку повномасштабного вторгнення, пропагував і російський диктатор Володимир Путін та панівні кола РФ.

Нагадаємо, грузинський прем'єр не раз відзначався гучними заявами у бік України та її Західних партнерів. Так, 13 березня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив політичне керівництво України у втручанні у внутрішні справи країни.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко прокоментував скандальні заяви грузинської влади, щодо втручання України у внутрішні справи Грузії. Посадовець вважає, що грузинська влада не там шукає ворога.

Також Гарібашвілі заявляв, що очільник грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі заявив, що Україна намагалася "відкрити другий фронт" війни з Росією в його країні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2023 20:53