Фото: Anadolu Agency

Грузинський прем'єр оскандалився заявою про Україну

Очільник грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі заявив, що Україна намагалася "відкрити другий фронт" війни з Росією в його країні. За його словами, повернення в країну екс-президента Міхеїла Саакашвілі служило цій же меті.

Про це Гарібашвілі повідомив під час спілкування з журналістами.

Грузинський посадовець зазначив, то щорік Грузія показала "безпрецедентно високе економічне зростання" на рівні 10,1%. Також заслугою свого уряду Гарібашвілі вважає те, що Грузії "вдалося уникнути" війни. 

"У підсумку роботи нашого уряду минулого року в нас було безпрецедентно високе економічне зростання — 10,1%. Це в той час, коли в усьому світі рецесія, невизначеність і непрогнозованість. Попри цей виклик, нашій команді вдалося уникнути найбільшого випробування — війни. Спроби того, щоб цей конфлікт якось перейшов у нашу країну, на жаль, не припиняють. Ми безпосередньо чули заяви української влади на цю тему. Їхньою метою було відкриття "другого фронту", — сказав Гарібашвілі.

На його думку, що частиною цього нібито завдання було "скерування" у Грузію Саакашвілі, який має українське громадянство, і "дуже багато провокацій". Гарібашвілі заявив, що провокації "не припиняються й зараз".

Водночас Гарібашвілі побажав українцям "своєчасного закінчення війни та повернення територій".

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через відмову міського суду Тбілісі на клопотання захисту Міхеїла Саакашвілі щодо відстрочки покарання. Клопотання було подано у зв’язку із важким станом здоров’я політика.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявляла, що на Саакашвілі в Грузії чекає лише в'язниця. За її словами, навіть отримавши помилування, він не зможе вийти на свободу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 11.02.2023 21:30