Фото: pravda.com

Негуманне поводження з Саакашвілі: МЗС України висловлює рішучий протест Грузії

Громадянин України Міхеіл Саакашвілі утримується за ґратами в негуманних умовах. З цього приводу Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест грузинській владі.

Відповідна заява з'явилась на сайті МЗС України.

Міністерство заявляє про негуманне поводження з Міхеілом Саакашвілі, який утримується в одній із в'язниць Грузії. 

"У найгірших традиціях НКВС СРСР грузинська влада застосовує до Міхеіла Саакашвілі психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю", — йдеться у повідомленні.

МЗС України наголошує, що грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС, свідчить про згортання демократії в Грузії.

"Закликаємо грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні. Не грайтеся із життям людини заради політичної помсти", — закликає українська сторона.

Також Україна звернулась до іноземних урядів та міжнародних організацій стати публічно на захист українського громадянина, колишнього президента Грузії, "життя якого опинилося під загрозою через політичні репресії з боку грузинської влади".

Нагадаємо, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі потрапив до реанімації. Наразі він у критичному стані.

Політика, 02.02.2023 12:18