Фото: News Front

Стан критичний: Саакашвілі потрапив до реанімації

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі потрапив до реанімації. Наразі він у критичному стані.

Про це повідомив член партії "Єдиний національний рух" Георгій Чаладзе, передає канал Mtavari.

"Стан здоров'я президента тривожний, критичний, для проведення заходів щодо підтримки життя необхідно, щоб президент Саакашвілі перебував у реанімації", – повідомив Чаладзе.

Адвокат Саакашвілі Шалва Хачапурідзе підтвердив, що з ним зв'язався лікар підзахисного і повідомив, що того переводять у реанімацію.

Раніше у Саакашвілі був діагностований коронавірус.

Нагадаємо, Саакашвілі повернувся до Грузії восени 2021 року, де його заарештували. Його доправили до в'язниці у місті Руставі, там він оголосив голодування. З в'язниці його перевели до тюремної лікарні у Тбілісі, потім до військового госпіталі у Горі, а потім до цивільної клініки "Вівамед" у Тбілісі. Там стан його здоров'я почав стрімко погіршуватися.

Адвокат Саакашвілі Шалва Хачапурідзе повідомив, що лікарі підозрюють у колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі туберкульоз та деменцію. Загалом ув’язненого політика перевіряють на 34 захворювання.

У липні адвокат Саакашвілі Валерій Гелбахіані заявив, що його підзахисний йде з політики. За словами адвоката, основне питання, яке стоїть сьогодні на порядку денному, це порятунок життя Саакашвілі.

19 листопада мати Саакашвілі заявила, що в організмі її сина виявили підвищений вміст важких металів: ртуті, барію, талію. Пенітенціарна служба Грузії спростувала цю заяву.

Пізніше стало відомо, що у Саакашвілі виявили отруєння важкими металами. Колишній президент Грузії висловив недовіру бюро судово-медичної експертизи в країні, а його адвокат запропонував привезти фахівців з авторитетних експертних бюро з Європи чи Америки та провести дослідження щодо отруєння за кордоном.

З часом екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі звинуватив російського диктатора Володимира Путіна у тому, що він замовив його отруєння

Президент України закликав грузинську владу проявити милосердя до експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі та перевести його в клініку України, будь-якої європейської країни чи Америки.

Політика, 31.01.2023 15:23