Фото: скріншот з відео

На Саакашвілі в Грузії чекає лише в'язниця: президентка Грузії виступила із заявою

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, навіть отримавши помилування, не зможе вийти на свободу. Політик є фігурантом одразу кількох кримінальних справ.

Про це заявила президент країни Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в Facebook.

Зурабішвілі переконана, що відмовившись відпустити Саакашвілі на лікування, суд засудив весь грузинський народ до того, щоб "ходити по замкнутому колу і залишитися заручником цієї ситуації".

Вона також запевнила, що президентське помилування не зможе стати юридичною підставою для звільнення з в'язниці у випадку з Саакашвілі. Адже Саакашвілі проходить обвинуваченим ще у трьох справах.

Зурабішвілі поскаржилася, що чинний грузинський уряд практично позбавив Грузію перспектив європейської інтеграції.

"Репутація країни зруйнована, довіра до неї зруйнована, наше місце в новому геополітичному контексті виявилося невизначеним. Що саме по собі може бути небезпечно, якщо Росія вважатиме, що ми втратили чітку підтримку наших традиційних партнерів", — заявила президент Грузії.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через відмову міського суду Тбілісі на клопотання захисту Міхеїла Саакашвілі щодо відстрочки покарання. Клопотання було подано у зв’язку із важким станом здоров’я політика.

Світ, 08.02.2023 16:29