Фото: ato.ru

Здійснювала польоти в Крим: Грузія дозволила рейси скандальній авіакомпанії РФ

Російська авіакомпанія Red Wings отримала дозвіл на польоти в Грузію. Компанія з червня здійснюватиме рейси із Сочі до Тбілісі та з Москви до Кутаїсі.

Про це повідомляє Агентство цивільної авіації Грузії.

За даними джерела, компанія з червня здійснюватиме рейси із Сочі до Тбілісі та з Москви до Кутаїсі. Зазначається, що польоти за маршрутами здійснюватимуться тричі на тиждень.

Цікаво, що компанія Red Wings поки що не потрапила під західні санкції. Україна запровадила проти неї обмеження у 2021 році. Літаки компанії частково перебувають під заочним арештом у зв'язку через рейси до окупованого Криму. 

Варто відзначити, що Red Wings стала третім авіаперевізником, допущеним до авіасполучення РФ з Грузією — раніше дозволи отримали Georgian Airways і Азимут.

Нагадаємо, Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Нагадаємо, Грузія відмовилась від участі у військових навчаннях НАТО, які проходять у 2023 році. НАТО Defender 23 відбуваються у Європі.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2023 13:21