Фото: volynnews.com

Грузія відмовилася брати участь у військових навчаннях НАТО: Міноборони назвало причину

Грузія відмовилась від участі у військових навчаннях НАТО, які проходять у 2023 році. НАТО Defender 23 відбуваються у Європі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Грузії.

"Щодо участі Грузії в навчаннях Defender 2023, виходячи з цілей та завдань Сил оборони, шляхом активного спілкування з нашим основним стратегічним партнером було ухвалене рішення направити більше зусиль та ресурсів на такі міжнародні та національні навчання, які включають підвищення бойової готовності, підвищення оперативної сумісності з країнами-членами та партнерами НАТО, обмін досвідом та вдосконалення професійних навичок", — йдеться в повідомленні відомства.

Варто відзначити, що 22 квітня в Європі розпочалися навчання Defender 23 під командуванням Сполучених Штатів Америки. Мета тренувань — збільшити разючу здатність НАТО.

Нагадаємо, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2023 21:32