Фото: censs.org

Вступ України до НАТО: Сенат Чехії прийняв важливу резолюцію

Сенат Чехії прийняв резолюцію щодо якнайшвидшого вступу України до Північноатлантичного альянсу. Відповідне рішення було прийняте у середу, 31 травня.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Facebook..

"Сьогодні Сенат Чеської Республіки прийняв важливу резолюцію щодо якнайшвидшого вступу України до Організації Північноатлантичного договору", — йдеться у повідомленні Стефанчука.

Він також оприлюднив подробиці прийнятої постанови:

  • Україна демонструє рішучість і готовність боронити євроатлантичні цінності.
  • В інтересах безпеки Чеської Республіки, щоб Україна перемогла російську агресію та приєдналася до НАТО.
  • Чехія підтримує навчання, надання зброї й іншого військового обладнання для України у координації із союзниками.

Також у резолюції наголошується, що саміт у Вільнюсі має підтвердити сильну політичну прихильність до України. Адже вступ України до Альянсу значно посилить військовий потенціал НАТО й збереже міжнародний порядок, заснований на правилах і нормах ООН.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що вступ України до НАТО під час війни не стоїть на порядку денному. Таку заяву він зробив у середу, 24 травня.

Раніше Міністерство оборони України розпочало розробку змін до проходження громадянами України військової служби у ЗСУ. В основі змін закладені стандарти кадрового менеджменту НАТО.

Своєю чергою прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повторив наратив Кремля та заявив, що однією з причин повномасштабної війни Росії проти України нібито стало "бажання України стати членом НАТО".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 09:01